Søndag den 22. februar 2015

I dag har jeg eksperimenteret med oliepastelfarver, madolie, akvarelblyanter og tusch samt en lille smule meget tynd akrylmaling.


1. Oliepastelfarver lægges på tilfældigt
2. Her er farverne gnedet ind i hinanden med madolie
3. Motiv tegnet med akvarelblyant
4. Motiv tegnet op med oliepastelfarver og lidt madolie

5. Det endelige resultat
Efter billede 4 er jeg fortsat med at lægge oliepastelfarver på hist og her og gnedet dem sammen med olie. Motivet er tegnet op med tusch, og til sidst har jeg strintet lidt meget tynd akrylmaling på i venstre side af billedet.

12x18 cm akvarelpapir 300 g/m2

10 kommentarer:

 1. Sikke en spændende proces . Tak fordi du har taget billeder undervejs - det er så dejligt at kunne se hvordan du er gået frem.
  Dejligt resultat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete :-) Jeg er blevet ret glad for at arbejde med oliepastelfarver, det er nemt og hurtigt at lave et lille billede med dem.

   Slet
 2. Det er blevet et rigtig godt billede :) Og en virkelig spændende teknik du har brugt, det giver en fed effekt :) Virker oliepastel og madolie kun på akvarelpapir eller kan man også bruge andre overflader?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg ved ikke, om det virker på andre overflader, jeg har kun prøvet på akvarelpapir, og det er meget nemt at arbejde på, synes jeg.

   Slet
 3. Sikke et dejligt billede... og fedt at se hele processen...og at du har beskrevet den... Det er blevet supergodt...
  Mange hilsner
  Mette Maya

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare blevet godt, og tak fordi du delte processen med os. Det kunne jeg da godt tænke mig at eksperimentere med på et tidspunkt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan :-) Det skulle du gøre, det er rigtig sjovt :-)

   Slet
 5. Hvor er det skønt at se din proces :D Det er blevet et dejligt billede.
  Bruger du fingrene til at gnide olien ind med?
  Har du prøvet babyolie? Det er også godt at arbejde med :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maiken :-)
   Jeg bruger et stykke køkkenrulle til at gnide olien ind med, bare et lille stykke, for der skal bruges rigtig mange stykker, for farven sætter sig lynhurtigt på papiret, og jeg ønsker ikke altid, at alle farver bliver blandet sammen, så jeg gnider på et lille stykke ad gangen.
   Jeg har ikke prøvet babyolie, men har faktisk tænkt på at købe en flaske. Jeg har set, de har en i vores lokale Rema 1000.

   Slet