28 dage i farver 2015

Jeg har meldt mig til et farverigt projekt, som foregår i februar måned. Her skal jeg arbejde med min kreativitet hver dag i 28 dage.


Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang. Nu må jeg se, hvad jeg så vil arbejde med i løbet af måneden. Det er ligegyldigt, om jeg maler, tegner, tager billeder, strikker eller laver andet, bare det er i farver.

Der er p.t. 6 personer meldt til projektet, og det er så meningen, at vi skal dele vores projekter med hinanden. Vi kan opmuntre hinanden og sparre med hinanden.Fredag den 30. januar 2015


Så er nedtællingen startet! Nu er der kun 2 dage tilbage til projektet går i gang. Og vi er nu oppe på 11 deltagere, herligt :-)

Jeg er i fuld gang med at forberede en plan for de 28 dage. Jeg tror ikke, jeg vil have et bestemt tema, men vil bruge måneden til at afprøve forskellige teknikker og medier.

Når jeg kigger i min kalender, kan jeg se, at der vil være dage, hvor jeg ikke har så meget tid til at lave det helt store, så indimellem vil der være nogle mindre og mere enkle ting. Måske er jeg også nødt til at lade nogle projekter strække sig over 2-3 dage. Nu får vi se, når jeg går i gang på søndag.


Søndag den 1. februar 2015

Så er det i dag, starten går!

Jeg har i længere tid haft en æske liggende, som det har været min mening at bruge som gaveæske. Den har jeg så valgt som mit første projekt. Jeg har malet den mest med fingrene og lidt med en skumsvamp, og til sidst er den lakeret. Jeg har foret den med et stykke lilla silkepapir (måske ikke lige den bedste farve, der passer, men det er den eneste farve, jeg har .....). 

Det første billede er æsken set fra oven, det næste fra siden, og på det sidste billede ser man ind i æsken med det lilla silkepapir.Mandag den 2. februar 2015

Jeg har ikke gjort så meget i at male på sten, så det har jeg prøvet i dag. Først er stenen grundet med gesso, derefter malet med akrylfarver og til sidst lakeret.


Tirsdag den 3. februar 2015

En dag, hvor pigerne (mine børnebørn Kathrine på 11 og Amalie på 9) var her, kom vi til at snakke om motion, for både min mand og jeg går lange ture hver dag, og så sagde Kathrine "hvorfor går gamle mennesker egentlig så meget?" Ja, det er jo et rigtig godt spørgsmål, som der også findes et rigtig godt svar på, nemlig at det er sundt for helbredet, godt at få pulsen op, for kredsløbet, og at man faktisk bliver glad af at komme ud i den friske luft og få bevæget sig. Og så er det tilmed også godt for vores knogler, ikke at forglemme!

Det har inspireret mig til dagens projekt, en Artmoney på 12 x 18 cm, som er malet på akvarelpapir 300 g/m2.

Et billede af to gamle mennesker, som er ude at gå, men lige nu holder pause og kigger op på himlen.
Onsdag den 4. februar 2015

På denne vores 4. dag har jeg ikke haft tid til at lave det helt store, så derfor er mit projekt i dag et kort. Det er malet med fingrene. Jeg har også brugt en hjemmelavet skabelon i madpapir (det grønne på kortet).

Det er malet på hvidt karton.

Torsdag den 5. februar 2015

Det har været en rigtig træls dag i dag. Jeg har haft en modbydelig hovedpine hele dagen og har ikke været mange sure sild værd, så det jeg havde planlagt til i dag, har jeg været nødt til at lave om på. Dvs. at det igen i dag er blevet til et lille projekt.

Et lille landskab skitseret op med kul og tegnet på med akvarelblyanter. To for mig nye medier, som jeg ikke har brugt før. 
Og hvad har jeg så lært af det? Jo, en meget væsentlig ting, nemlig at når man putter noget vådt oveni kul, flyder skidtet ud (altså kulstregerne). Det kan sikkert være en god effekt i nogle malerier, kunne jeg forestille mig, men ikke lige her. Mine tynde kulstreger er nu blevet meget tykke og alt for fremtrædende. 
At tegne med akvarelblyanterne og derefter male oven i dem med en våd pensel, har derimod været rigtig sjovt.

Det har været meget lærerigt for mig, så nu ved jeg både hvordan kul og akvarelblyanter ter sig, en erfaring jeg sagtens kan bruge i andre og nye sammenhænge. Så det er ikke dagens resultat, der er det vigtige her, men derimod processen.

Malet på 18 x 12 cm akvarelpapir 300 g/m2.


Fredag den 6. februar 2015

I dag når jeg kun halvdelen af et billede. Det er malet med akrylfarver. Pigen har jeg skitseret op med blyant (klog af skade fra i går), og jeg har brugt skabeloner lidt rundt omkring.
Det endelige billede kommer i morgen.
Et lille ekstra billede, en doodle ugle. Han ser lidt ud som om han har fået røde hunde, men det har han heldigvis ikke, han er bare glad :-)


Lørdag den 7. februar 2015

Jeg startede på et billede i går, og her er så det endelige resultat. Bunden er malet i gyldne farver (rød, gul, orange, hvid). Pigens kjole er belagt med bronze slagmetal. Prikkerne rundt omkring er lavet med vatpinde. Og så har jeg for første gang prøvet at bruge oliepasteller ovenpå akrylmaling, nemlig på sommerfuglens vinger og på bladene. Det var let nok at gnide farverne sammen, jeg synes, det er meget sværere, hvis man bruger oliepastellerne alene på papir. De sorte strint er lavet med en tandbørste og meget tynd maling.

Jeg ville gerne have et lidt eventyragtigt udtryk frem i billedet, og det er helt bevidst, at pigen har et helt nøgent ansigt.

Malet på 18 x 12 cm akvarelpapir 300 g/m2.

Jeg har et problem med at få vedhæftet billedet, da min computer er gået i sort, så jeg sidder lige nu med min iPad og prøver, men det vil ikke rigtig lykkes, men jeg arbejder på sagen og forhåbentlig lykkes det, om ikke i aften så i morgen.Så lykkedes det!


Søndag den 8. februar 2015

Dette er begyndelsen på et strålebillede. Jeg har tidligere lavet et større, stærkt inspireret af Tal R's strålebilleder, som jeg synes er fantastiske. Det er ret tidskrævende med sådan et billede. Først skal der findes gode billeder, som dernæst skæres i passende strimler. Så skal der limes en strimmel ad gangen på lærredet. Det er et ret klistret arbejde. I begyndelsen havde jeg tynde plastikhandsker på, men det dur slet ikke, så man må bare være forberedt på, at fingrene bliver godt klistrede til. Når hele lærredet er fyldt med strimler, skal det tørre ......... meget længe.


Her er alle strimlerne limet fast, så nu skal det tørre

Det næste, jeg gør er at lime strimlerne fast på kanterne af lærredet - tørre igen. Herefter klippes det overskydende af strimlerne.


Så er strimlerne limet fast på kanterne af lærredet og det overskydende klippet af

Jeg har derefter givet hele lærredet + kanter et tyndt lag sølvmaling.


Her med et tyndt lag sølvmaling

Nu skal det tørre igen og får lov til at ligge til i morgen. Så har jeg også tid til at finde ud af, hvad der videre skal ske.


Mandag den 9. februar 2015

Efter at have været ude en stor del af dagen, kom der lige lidt hundepasning ind over, så desværre får jeg ikke arbejdet videre med billedet, jeg startede på i går. Men i morgen skulle det så gerne blive færdigt. 


Tirsdag den 10. februar 2015

Jeg har tænkt meget over, hvad der videre skulle ske med mit strålebillede, som jeg begyndte på i søndags. Jeg synes ikke, der er så mange muligheder, fordi jeg gerne ville beholde det lidt diskrete og blide udtryk, som det havde fået med sølvmalingen. Så min fantasi rakte ikke længere end til dette citat, men det kan jeg til gengæld også vældig godt lide. Det er en Apache Blessing, som jeg synes er meget smukt udtrykt.


Onsdag den 11. februar 2015

Et lille, ret hurtigt lavet, kort er det blevet til i dag. Jeg har brugt en skumpensel  til at lave baggrunden med og derefter tegnet firkløveret på og malet det med akrylfarver. Til sidst har jeg brugt en tusch til at tegne firkløveret op med.

Malet på meget stift karton, måler ca. 15 x 11 cm.


Fredag den 13. februar 2015

I går - den 12. februar - var en lidt hektisk dag, så der fik jeg ikke lavet noget, men har så taget revanche i dag.


I morgen er det Valentins dag, så jeg har besluttet, at jeg i dag vil starte på et billede, som relaterer til det. (Det er godt nok ikke noget, vi fejrer her hos os, men alligevel). 
Her er det foreløbige resultat, så ser jeg i morgen, hvad det videre udvikler sig til. Jeg har valgt at male i grønne farver, fordi jeg sidste år malede et Valentins-billede i pink, så det skulle det ikke være igen.


Lørdag den 14. februar 2015

I dag er det så Valentins dag. Jeg er gået videre med billedet, jeg begyndte på i går, og her er så det endelige resultat.

Artmoney 12 x 18 cm på akvarelpapir 300 g/m2.


Søndag den 15. februar 2015

I dag er det fastelavn, så jeg havde tænkt, at jeg i dag ville lave et billede, som har noget med det at gøre. Men hvad skal der lige være på det? Jeg besluttede, at det skulle være en collage, som jeg på det seneste har lavet flere af. Katten, jeg har brugt som model på det første billede, har jeg tegnet af fra et fotografi af min egen kat :-)

Bunden malet, silkepapir limet på, kat limet på, både positiven og negativet

Kat og tønder tegnet på og malet
.
Og nu er jeg faktisk gået i stå! Jeg ved ikke helt, hvad der videre skal ske, så jeg fortsætter i morgen.


Mandag den 16. februar 2015

I dag er jeg så gået videre med min fastelavnscollage. Jeg synes, det har været svært at komme videre med billedet, fordi jeg ikke rigtig havde nogen ide om, hvad der videre skulle ske med det. Så jeg besluttede egentlig bare at gå i gang med at lave et eller andet, og her er så det endelige resultat.Endnu en kat er malet på billedet


Det endelige resultat


Tirsdag den 17. februar 2015

I dag har jeg ikke haft tid til at lave ret meget, så det er blevet til dette kort med solsikker. Det er malet dels med fingrene og dels med pensel på rødt karton, som er foldet på midten.
Fredag den 20. februar 2015


Nu er jeg med igen! De to sidste dage har jeg hverken haft tid eller overskud til at lave noget kreativt. Den sidste uges tid har været ekstrem hård at komme igennem med dødsfald og i går bisættelse, så måske er det derfor, jeg i dag har følt trang til at lave noget sorgløst, måske som modvægt.
Dagens klovnebillede var et af øvemalerierne på grunduddannelsen hos Kreativ Akrylmaling. Jeg fik det aldrig lavet dengang i foråret 2012, men nu skulle det så være.
Lørdag den 21. februar 2015

På dag 3 lavede jeg et billede med 2 gamle mennesker på gåtur. I dag kom jeg til at tænke på, at gamle mennesker jo også har været unge engang, og også dengang bevægede vi os meget. Bl.a. dansede vi meget (også en slags motion) mest på diskoteker. Se, det var tider ....... Det er dagens billede et minde om.

Artmoney 12 x 18 cm på akvarelpapir 300 g/m2.
Søndag den 22. februar 2015

I dag har jeg eksperimenteret med oliepastelfarver, madolie, akvarelblyanter og tusch samt en lille smule meget tynd akrylmaling.


1. Oliepastelfarver lægges på tilfældigt
2. Her er farverne gnedet ind i hinanden med madolie
3. Motiv tegnet med akvarelblyant
4. Motiv tegnet op med oliepastelfarver og lidt madolie

5. Det endelige resultat
Efter billede 4 er jeg fortsat med at lægge oliepastelfarver på hist og her og gnedet dem sammen med olie. Motivet er tegnet op med tusch, og til sidst har jeg strintet lidt meget tynd akrylmaling på i venstre side af billedet.

12x18 cm akvarelpapir 300 g/m2


Mandag den 23. februar 2015

Efter at have nydt at se på Maikens panpastels- og farveblyantstegninger i snart en måned er jeg selv blevet motiveret til at prøve at færdiggøre mine egne tegninger, som dog kun er med blyant og altså ikke i farver. Det er tegninger af mine børnebørn, og de har været næsten et år undervejs, fordi jeg var gået uhjælpeligt i stå med i hvert fald pigerne. Jeg har rettet mundpartiet, så det ligner mere, og nu orker jeg ikke at gøre mere ved dem, men måske om et års tid tager jeg dem frem igen .......... eller også gør jeg ikke :-)

Alexander

Kathrine

Amalie

For at der også skal være noget i farver, viser jeg et af mine tvære-af-lærreder.

Jeg kasserer aldrig min restmaling, men tværer den af på et lærred for at få malingen brugt op. Dette lærred har allerede fået rigtig mange lag maling, som efterhånden giver en god struktur og bund som grundlag for et nyt maleri.
Flere af mine malerier er blevet til på denne måde ud fra et tvære-af-lærred, hvor jeg rent faktisk har brugt det, som nu er på lærredet, til at skabe et nyt maleri udfra.

Tvære-af-lærred 60x80 cm (ikke et færdigt maleri)


Tirsdag den 24. februar 2015

Tegningen her kalder jeg isbjørnemor med tvillinger, inspireret af et foto jeg tog på en udflugt til Skandinavisk Dyrepark med børnebørnene i august 2013.


Skandinavisk Dyrepark 07.08.2013
Billedet er malet med akrylfarver på A4 akrylpapir og skal hænge på et børneværelse.

Isbjørnemor med tvillingerOnsdag den 25. februar 2015

Forleden dag, da jeg var ude at gå, så jeg på allerøverste gren i et træ fem råger, der sad på rad og række ved siden af hinanden. Inden jeg nåede at få min telefon frem for at tage et billede, var tre af dem fløjet. Men de har givet mig inspirationen til dagens maleri. Det er malet med akrylfarver, spartel og pensel. Bunden er spartlet med blå, turkisblå, turkisgrøn og hvid à 3 omgange med tørring ind imellem. Dernæst har jeg malet grenene på og tegnet fuglene op. Både grene og fugle undtagen en er malet med Payne's grey. Det bruger jeg nogle gange i stedet for sort. Den sidste og mindste fugl har jeg malet orange med et blåt øje. Dette for at give kontrast til billedet. Orange er jo komplementærfarven til blå.

Artmoney på lærred 12x18 cm

Torsdag den 26. februar 2015

I dag er jeg begyndt på et maleri, som jeg er spændt på hvordan ender ud. Jeg har lagt et tykt lag modellerpasta på bunden med en spartel. Det fik næsten automatisk en ret ujævn overflade, som giver en god struktur. Derefter tegnede jeg omridset af en kat med spidsen af en blomsterpind. Nu skal det tørre ca. et døgn, til det er HELT tørt. Så jeg kommer ikke længere med dette billede i dag.Men for at der dog skulle være noget med farver, har jeg malet denne sten. Først er den grundet med gesso, derefter malet med gulgrøn akrylmaling. Herefter har jeg malet min kat frit efter et fotografi, hvor den ligger ude på terrassen (hvis nogen efterhånden skulle være i tvivl, så er katten mit yndlings dyr, jeg bruger den tit som motiv). Hjertet og fuglen er fra en serviet og limet på. Til sidst har hele stenen fået en gang lak.
Fredag den 27. februar 2015

I dag har jeg været ude det meste af dagen, så det er ret begrænset hvor langt jeg er kommet med billedet, jeg startede på i går.
Jeg har fået malet uden om katten med blå, turkisblå og lilla i tynde laserende lag. 3 gange har det fået. Katten er også malet i tynde laserende lag à 3 omgange med magenta. Da det var helt tørt (jeg brugte en hårtørrer, det går hurtigt), malede jeg med sort maling øjne og næse/mund på. Herefter har jeg malet gule ringe rundt omkring på katten. Og så er jeg ikke kommet længere i dag, jeg fortsætter i morgen.Som et lille ekstranummer til i dag har jeg været i gang med at lave et par æsker, som jeg vil bruge til påskeæg eller andet mundgodt til mine piger (Kathrine og Amalie). Oprindeligt har æskerne indeholdt kaffekapsler til en kaffemaskine. Jeg har limet designpapir på tre af siderne, og den fjerde side har jeg limet serviet på og givet en gang lak til allersidst. Nu mangler jeg kun at få købt noget silkepapir, som jeg vil fore æskerne med.
Lørdag den 28. februar 2015

Så er vi nået til den sidste dag i "28 dage i farver", og mit kattebillede er blevet færdigt. I dag har jeg limet nogle bladstumper på, som jeg har revet ud af et fransk ugeblad og limet lidt slagmetal i guld på. Så har jeg brugt en tegneflaske med tynd hvid maling til at tegne med rundt omkring de gule ringe og sætte hvide prikker på. Jeg brugte også tegneflasken til at tegne med hele vejen rundt om katten. Da billedet var helt tørt, fik det en omgang lak over det hele, også kanterne. Katten har fået et ekstra lag lak, så den ser meget blank ud.

Artmoney på lærred 12 x 18 cm.
Det færdige resultat


Evaluering af 28 dage i farver 2015

Jeg sidder nu og skriver evalueringen til "28 dage i farver", og det føles lidt mærkeligt, at vi allerede er ved vejs ende, denne måned er bare fløjet af sted.

Det har været virkeligt sjovt, spændende, udfordrende og givende at have deltaget i "28 dage i farver". Jeg har virkelig nydt at være med.

Jeg har benyttet måneden til bl.a. at afprøve nye medier og teknikker, hvilket jeg nok ikke ville have gjort, hvis ikke jeg havde været med her. Men det har jeg givet mig selv tiden til, og det har føltes rigtig rart, og det har også været sjovt.
Jeg har også til dels kunnet frigøre mig fra tanken om at skulle præstere noget helt perfekt, som jeg ellers normalt føler jeg skal. Her har det for det meste ikke været resultatet, der har været det vigtige for mig, men derimod processen. Jeg har lært i denne måned bare at nyde at være i processen og give slip på tanken om, hvordan resultatet mon blev. Virkelig dejlig følelse, og det har da også vist sig, at jeg de allerfleste dage alligevel har været tilfreds med det resultat, der er kommet ud af det.

Jeg synes, det har været spændende at være med, fordi jeg har følt mig som en del af en lille  kreativ "familie", hvor vi har kunnet "gå på besøg hos hinanden" og kommentere på hinandens arbejder.

At skulle være kreativ 28 dage i træk har været udfordrende. For mit vedkommende har det nok kun kunnet lade sig gøre, fordi jeg på forhånd havde lavet en plan over dagene. Planen har jeg så alligevel ikke fulgt slavisk dag for dag, der har været en del ændringer og improvisationer hen ad vejen, men den har alligevel været rar at have at støtte sig til undervejs.
Når det kommer til stykket tror jeg godt jeg kan sige, at denne måned har været medvirkende til, at jeg nu er begyndt at lægge en plan for mig selv og mit kreative arbejde for de næste måneder indtil 1.7., og når jeg kommer dertil, regner jeg med, at jeg også vil gøre det for resten af året.

Det har været givende at deltage, fordi det også har været inspirerende og motiverende for mig. Jeg har f.eks. fået færdiggjort nogle tegninger, som bare har ligget ufærdige hen i næsten et år. Også givende, fordi jeg har lært nogle dejlige mennesker at kende. Det bliver lidt underligt nu her den 1. marts, når vi ikke længere skal "besøge" hinanden.

Til sidst vil jeg gerne sige tusind tak til Maiken, fordi hun har taget initiativ til dette projekt, det har virkelig været en fornøjelse at være med. Også tak til alle de andre kreative mennesker, jeg har fulgtes med de sidste 28 dage.

Hvis der dukker noget tilsvarende op en anden gang, vil jeg ikke tænke mig om ret længe, før jeg melder mig til.