Februar i farver 2017

Mandag den 16. januar 2017

Jeg har endnu en gang meldt mig til det farverige projekt "Februar i farver", som i år foregår på Facebook. Har du lyst til at læse mere om det eller måske deltage, er her en nærmere beskrivelse af projektet.

Det går i al sin enkelhed ud på at være kreativ HVER DAG i februar. Vi tegner, maler, syr, fotograferer, eller hvad vi nu gør - i farver. Derefter deler vi dagens farverige kreativitet.

Jeg har i år ikke lagt mig fast på et bestemt tema. Jeg vil arbejde med små projekter som f.eks. Artmoney, Mail Art og tegninger og forskellige medier, måske også digital-art. Jeg har en ide om at lave collager, men min erfaring fra 2015 siger mig, at der sagtens kan ske ændringer hen ad vejen.

Har du lyst, så følg med her på bloggen, hvor jeg lægger dagens kreative værk ind :)


Torsdag den 26. januar 2017

Nu er der kun en uge tilbage, inden vi går i gang, og jeg skal have lavet en plan over dagene inden da. Jeg kan allerede nu se i min kalender, at der er flere dage, hvor jeg ikke får særlig meget tid til at lave det helt store, men jeg finder ud af det hen ad vejen. Jeg tror, vi i år er ret mange tilmeldte, så det bliver rigtig sjovt :)


Onsdag den 1. februar 2017

Det er så i dag, vi starter. Det billede jeg lægger ud med er lidt snyd, for jeg lavede det allerede engang sidste år som en hyldest til Aarhus. Men da Aarhus som bekendt er Europæisk Kulturhovedstad i år, skal det med alligevel.

Akryl og mixed media på lærred 15 x 15 cm
Torsdag den 2. februar 2017

I dag er jeg startet på, hvad jeg regner med bliver 4 billeder. Først har jeg brugt en sort posca tusch til at lave streger med over det hele, dernæst har jeg malet med fingrene med de 3 primærfarver over det hele i tynde laserende lag. Herefter limet avispapir og silkepapir på. 


Så har jeg igen malet videre ovenpå og da det var helt tørt, tegnede jeg streger med meget tynd sort akrylmaling.
Det første færdige billede. Hvis det ligner lidt en opskrift fra en af mine gode venner (som også deltager i projektet), er det ganske vist!

En Mail Art på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Fredag den 3. februar 2017

I dag har jeg færdiggjort det andet billede.


Mail Art på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Lørdag den 4. februar 2017

I dag kommer billede 3. Her har jeg limet en fisk på (model fra en tallerken).


Mail Art på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Søndag den 5. februar 2017

I dag fik jeg lyst til at lave noget helt andet på den sidste fjerdedel. Så jeg startede med at male det hele over med hvid akrylmaling, malede så en lidt underlig figur på hjul, limede noget fra en serviet og en fugl på, og nå ja, så kom det sidste billede til at se sådan ud.


Mail Art på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Mandag den 6. og tirsdag den 7. februar 2017

I går og i dag har jeg stort set ikke været hjemme og har derfor ikke fået lavet noget, så det bliver kun til lidt digital art, denne collage med en mælkebøtte fra grøftekanten, som - indrømmet - også er genbrug, idet jeg lavede den for flere måneder siden.Onsdag den 8. februar 2017

Endnu en dag, hvor jeg ikke har været meget hjemme, så også i dag et lille projekt.
En collage på karton i A5 format.


Torsdag den 9. februar 2017

I dag har jeg igen lavet en collage.

Billede 1. Jeg startede med at male bunden med sort og hvid akrylmaling, med fingrene. Herefter limede jeg et stykke blåt silkepapir på og tegnede et par krukker med blyant. Derefter er det vigtigt at forsegle blyantstregerne med et malemedium meget forsigtigt og lade det tørre, ellers flyder de ud, når billedet til slut får en gang lak.


Billede 1

Billede 2. En krukke og et stykke lilla silkepapir limet på, herefter brugte jeg en skabelon i det øverste venstre hjørne med turkis akrylmaling og malede med lidt pink hist og her.


Billede 2

Billede 3. En skabelon med rød tekst henover billedet.


Billede 3

Billede 4. Til sidst limede jeg en grøn krukke på i det nederste venstre hjørne for at få billedet til at balancere, da jeg syntes, det "væltede" lidt mod højre. Jeg vaskede også noget af den røde tekst væk.


Billede 4 - det endelige resultat

Artmoney 12 x 18 cm på meget tykt pap


Fredag den 10. februar 2017

I dag en collage mixed media.

Bunden er malet med fingrene med hvid, sort, gul og blå akrylmaling. Jeg har derefter limet rødt og pink silkepapir på. Brugt en skabelon med mur-motiv og hvid maling. Pigen er tegnet på med blyant. Til sidst den sorte tekst. Billedet er til slut lakeret med Polymer Varnish.
Jeg kalder billedet "Graffitti #1"15 x 21 cm på meget tykt pap


Lørdag den 11. februar 2017

Et lille nemt projekt i dag. En collage med en kat i en kop.
Den røde bund er papir limet på bølgepap. Derefter er katten limet på. Teksten er malet på
med sort flydende akrylmaling. Til slut er billedet lakeret med Polymer Varnish.15 x 15 cm


Søndag den 12. februar 2017

Dagens billede er 1. fjerdedel af et stort stykke akvarelpapir. Bunden er malet med turkis og grønturkis. Jeg ridsede lidt i malingen hist og her med en blomsterpind. Jeg har brugt forskellige skabeloner med forskellige farver oven i hinanden (skal tørre helt indimellem, jeg brugte en hårtørrer, så går det noget hurtigere). Jeg glemte at fotografere bunden, inden jeg delte den i 4.

På den 1. fjerdedel er rådyret limet på til sidst og teksten malet på med hvid flydende akrylmaling.Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Mandag den 13. februar 2017

I dag har jeg været ude en stor del af dagen, så jeg er ikke kommet videre med bunden fra i går. I stedet viser jeg et fotografi fra en morgen-gåtur. Det er råger, der sidder i træet. Der var mange flere til at starte med, men de fleste fløj væk, da jeg nærmede mig træet.
Tirsdag den 14. februar 2017

I dag fortsatte jeg så med 2. fjerdedel af bunden, jeg startede på i søndags. 
På dette billede limede jeg noget pink silkepapir på i både højre og venstre side. Jeg har også limet lidt fra en serviet i bunden af billedet. Til sidst er drengen og pigen limet på. Noderne har jeg malet på med henholdsvis sort og hvid flydende akrylmaling.Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Onsdag den 15. februar 2017

I dag har jeg igen lavet en collage. På bunden har jeg brugt hvid og sort akrylmaling, som jeg malede på med fingrene. Da det var helt tørt limede jeg katten på og malede med rød akrylmaling en ramme omkring katten. Til sidst en gang Polymer Varnish, som jeg i øvrigt bruger til at lakere næsten alle mine billeder med.Malet på lærred 15 x 15 cm


Torsdag den 16. februar 2017

I dag er jeg gået videre med bunden fra i søndags. På dette billede har jeg limet pink silkepapir i bunden nederst, i venstre side noget fra en serviet med fåret, malet grøn akrylmaling i bunden og derefter malet de hvide blomster på. Til sidst er damen limet på. Den blå tekst er fra en skabelon.
Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Fredag den 17. februar 2017

I dag et lidt naivistisk billede, to katte - ikke på et bord - men på en gren! Kattene er modeller fra en kjole.Artmoney på lærred 12 x 18 cm


Lørdag den 18. februar 2017

Jeg er startet på en bund til to billeder, Jeg brugte først en sort posca-tusch til at lave streger rundt omkring på papiret, derefter grundfarverne (rød, gul, blå) + hvid, malet tilfældigt på med fingrene. Holder pause til senere i dag, da jeg ikke lige ved, hvad der videre skal ske.Her i eftermiddag er jeg gået videre med den ene halvdel. Jeg har ikke fundet på noget genialt at male ovenpå, inspirationen har desværre forladt mig! Når jeg har det sådan, bliver det ofte til noget med organiske former, f.eks. noget bladlignende. Her har jeg brugt sort + hvid + magenta.Akryl på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Søndag den 19. februar 2017

Jeg er aldeles ideforladt - også i dag! Men stiger kan man altid lave, så det er det blevet til i dag på den anden halvdel af bunden fra i går. Her har jeg ligesom i går også brugt sort + hvid + magenta.Akryl på akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm

En lille ekstra ting i dag. Når jeg laver doodles fejler fantasien ingenting. Her er et eksempel på en doodle. Jeg elsker at lave doodles, det er både sjovt og afstressende.

Mandag den 20 februar 2017

I dag har jeg lavet en collage mixed media noget lignende billedet fra dag 10.

Bunden er malet med fingrene med hvid, sort, gul og blå akrylmaling. Jeg har derefter limet rødt og pink silkepapir på. Brugt en skabelon med mur-motiv og hvid + rosa maling. Hjertet er tegnet på med blyant. Inde i hjertet har jeg laseret en smule med grønt. Aben er limet på. Til sidst den sorte tekst. Billedet er til slut lakeret med Polymer Varnish.

"Graffitti #2"15 x 21 cm på meget tykt pap


Tirsdag den 21. februar 2017

I dag et eksperiment med forskellige teknikker i flere lag.

Billede 1. Jeg har brugt blå og grøn akrylmaling på en meget våd bund, herefter har jeg sprøjtet mere vand på og derefter sprøjtet sprit på hist og her, så der fremkommer former og mønstre i malingen. Det skal tørre meget længe. Det nytter ikke at bruge en hårtørrer til at tørre med, det får bare malingen til at flyde helt ud.

Billede 1
Billede 2. Da det var helt tørt fik det et lag med regular gel gloss, som også skal tørre, inden næste lag lægges på. Jeg gentog processen fra før med blå og grøn, sprøjtede med vand og sprit og lod det tørre helt op igen.


Billede 2
Billede 3. Igen et lag med regular gel gloss, som skal tørre helt. På 3. lag brugte jeg gul og rød akrylmaling og gentog ellers hele processen med vand og sprit igen. Tørre igen og herefter endnu et lag med regular gel gloss. Det er en ret langsommelig affære.


Billede 3
Billede 4. Så langt, så godt! Hvad skal der så videre ske? Min fantasi rakte ikke længere end til at lave cirkler over det hele. Hvis man ikke lige kan se det, så er der altså 10 cirkler i alt, 3 store og 7 små. Billedet endte med at se sådan ud. Det kan sikkert vende på alle måder, jeg har valgt at vende det som det viste.


Billede 4 - det endelige resultat
Artmoney på akvarelpapir 300 g 12 x 18 cm


Onsdag den 22. februar 2017

Jeg har lavet en collage i dag, som kan bruges som et bogmærke, det har i hvert fald målene til det. Jeg har brugt skabeloner, silkepapir og billeder, som er limet på over det hele. Til sidst lakeret med Polymer Varnish.Lærred limet på meget tykt pap 20,5 x 7,5 cm

Jeg har her i eftermiddag forberedt et stort stykke akvarelpapir til 4 billeder. Jeg har først gjort papiret meget vådt, inden jeg malede grundfarverne (gul, rød, blå) på lidt tilfældigt. Herefter sprøjtede jeg mere vand på og dækkede det hele til med husholdningsfilm, som jeg "krabbede" lidt rundt i, så det ikke bare ligger helt fladt. Nu skal det ligge, indtil det er helt tørt, det tager nok ca. 12 timer. Resultatet kommer i morgen.


Torsdag den 23. februar 2017

Det meste af det jeg har lavet indtil nu, har været ret intuitivt. I dag har jeg nøje planlagt det, jeg ville lave - et selvportræt, men på en speciel måde.
Bunden er malet med sort og hvid akrylmaling med fingrene. Derefter har jeg tegnet en skitse (efter et fotografi) i en firkant midt på papiret. Firkanten malede jeg først helt hvid. Som det kan ses, har jeg sat malertape omkring.Til sidst er ansigtet malet med sort og hvid.


Det endelige resultat
Det ligner såmænd meget godt, men det ses tydeligst på afstand og lidt fra en af siderne.

Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm

Akvarelpapiret, som jeg forberedte i går, er nu helt tørt og ser således ud. Jeg synes, det har fået en lækker struktur. Hvad der videre skal ske med det, må jeg lige tænke over.
Fredag den 24. februar 2017

Tilbage til det intuitive og tilfældige. Så ved jeg aldrig på forhånd, hvilket resultat der kommer ud af det.
Til bunden har jeg brugt turkis og grønturkis, som er malet på med fingrene. Herefter en mur-skabelon med sort, og rosa cirkler. Forneden har jeg limet noget fra en serviet på. Øverst 3 frimærker med dyr. Billedet er lakeret til sidst. (Farverne er ikke særlig gode på fotoet).Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm

Jeg har delt mit store akvarelpapir i 4 og har siddet og kigget på alle 4 stykker, vendt og drejet dem for at finde den bedste måde at komme videre på. Til sidst besluttede jeg mig for at tegne katte på de 3 af stykkerne med sort posca-tusch. På det sidste stykke tegnede jeg en skitse af et ansigt, men med blyant, fordi jeg ikke er helt sikker på, om det skal være et ansigt eller noget andet. Jeg har en ide om, at baggrunden på alle 4 billeder skal være med til at fortælle en historie om det enkelte billede, men nu får vi se.

Lørdag den 25. februar 2017

I dag har jeg taget fat på det første billede. Vi befinder os i Fantasy Land. Jeg har brugt baggrunden til at tegne noget træ-lignende op med hvid flydende akrylmaling, jeg har også tegnet et par figurer øverst i billedet (måske nogle fisk?). Katten har fået en ganske tynd lasering med lidt grønt. I øvrigt er den kat ganske upåvirket af sine omgivelser, den virker nærmest en smule overlegen.Fantasy Land #1

Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Søndag den 26. februar 2017

Vi er stadig i Fantasy Land! Jeg bibeholdt ansigtet, som jeg har tegnet op med sort flydende akrylmaling. Det endte faktisk med at blive lidt uhyggeligt, synes jeg. Jeg kan ikke helt afgøre, om det er en kvinde eller en mand, men det er egentlig også ligegyldigt.Fantasy Land #2

Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Mandag den 27. februar 2017

Uhyggen breder sig! Vi befinder os stadig i Fantasy Land, denne gang tror jeg, vi har bevæget os ind i Scary Land. I hvert fald ser de to små katte ikke særlig glade ud, jeg tror faktisk, de er lidt bange, og det forstår jeg godt med alle de mærkelige væsener, der lever her, nogle af dem rækker ud efter og snapper efter de stakkels katte.
I dette billede har jeg som i de to foregående også brugt baggrunden til at tegne figurerne op. Kattene har fået en tynd grøn lasering.Fantasy Land #3

Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


Tirsdag den 28. februar 2017

I dag er det sidste dag i Februar i Farver, og vi er stadig i Fantasy Land, men denne gang er vi taget til Happy Land. Jeg kan ikke slutte måneden af med al den uhygge. Så her møder vi den glade kat. Her har jeg brugt hvid flydende akrylmaling til at tegne med rundt om kattehovedet. Den har fået grønne øjne og en rød snude.
Fantasy Land #4

Akvarelpapir 300 g 12 x 16 cm


1. marts 2017

Det er helt underligt ikke at skulle poste noget i dag, så jeg vil slutte af med at sige tusind tak til alle, der har deltaget, for en dejlig måned med Februar i Farver. Det har været en rigtig god oplevelse at være med og også meget hyggeligt. Jeg har nydt at se alle de skønne billeder, der er blevet lagt op i månedens løb. Jeg glæder mig til næste år